Jaro je tu!

Jaro přináší nové začátky a radostné období pro majitele psů, kteří mohou konečně vyrazit ven a užívat si přírodu se svými čtyřnohými přáteli. Nicméně, s příchodem jara přicházejí také určité výzvy a věci, na které byste měli jako majitelé psů dát pozor. Zde je šest důležitých aspektů, na které byste měli během jara brát ohled!

 

 

1. Ověřte si očkování a ochranné léky

S jarem přichází i zvýšené riziko pro vašeho psa, zejména pokud žijete v oblasti, kde jsou rozšířeny klíšťata a jiní paraziti. Ověřte si, zda jsou očkování vašeho psa aktuální a zda užívá ochranné léky proti klíšťatům, blechám a jiným parazitům. Nezapomeňte také na prevenci proti srdcovým červům, která je klíčová v oblastech, kde jsou tito parazité běžní.

 

 

2. Kontrolujte srst a kůži

Jaro je časem, kdy se mění srst psů a mohou se objevit různé kožní problémy. Pravidelně kontrolujte srst a kůži svého psa, abyste odhalili případné zarudnutí, vředy nebo přítomnost klíšťat. Pravidelný česání může pomoci odstranit odumřelé chlupy a snížit riziko vzniku kožních problémů.

 

 

3. Dodržujte hygienu tlapek

Se zvýšenou aktivitou venku je důležité dodržovat hygienu tlapek vašeho psa. Po procházce venku omyjte tlapky vašeho psa, abyste odstranili nečistoty, bahno a potenciálně škodlivé látky, které by mohly poškodit jejich polštářky. Jednou za čas na tlapky použijte i ochranný krém nebo vazelínu.

 

 

4. Ochrana před alergiemi

Stejně jako lidé, i psi mohou trpět na jarní alergie. Pokud si všimnete příznaků jako jsou svědění, časté kýchání nebo zarudnutí očí, může to být známka alergie. Poradťe se s veterinářem o vhodném způsobu léčby a prevenci alergických reakcí.

 

 

5. Bezpečnost venku

S jarem přichází i zvýšená aktivita venku, a to nejen pro psy, ale i pro lidi. Ujistěte se, že máte svého psa pod kontrolou a vždy ho nechte na vodítku, pokud se nachází v oblastech s větším provozem vozidel. Mějte také na paměti, že se začínají objevovat další psi, a zkontrolujte, zda je váš pes dobře socializovaný a reaguje přiměřeně na jiné psy.

 

 

6. Aktivita a cvičení

Využijte příjemného počasí k delším procházkám, výletům do přírody nebo dokonce k tréninku nových triků. Nicméně, pamatujte na to, že se s postupným zvyšováním teploty může zvyšovat i riziko přehřátí, takže buďte obezřetní a dodržujte zásady bezpečného cvičení.

 

 

Jaro je skvělým obdobím pro majitele psů, ale je důležité být připraven na různé výzvy, které s sebou přináší. S dodržováním těchto šesti tipů a pravidelnou péčí o vašeho psa můžete zaručit, že společně strávíte bezpečné a radostné jarní období.

Zpět do obchodu