Zdravé zuby = zdravý pes

Údržba chrupu je klíčovým prvkem celkové péče o zdraví psa. Správná péče o zuby může zabránit vzniku zubního onemocnění a přispět k celkovému pohodlí a zdraví vašeho mazlíčka.

 

Pravidelné kontroly a čištění chrupu

 Pravidelná kontrola zubů vašeho psa je základem údržby chrupu. Mějte oči otevřené pro případné známky zubního onemocnění, jako jsou zubní kámen, záněty nebo ztráta zubů. Kromě vizuální kontroly je důležité pravidelně čistit zuby. Existují speciální kartáčky a pasty pro psy, které jsou bezpečné a účinné. Zakoupíte je u vašeho veterináře nebo ve specializovaných obchodech pro zvířata. Někteří tvrdí, že je možné použít zubní pastu pro nejmenší děti - my doporučujeme raději zůstat u zvířecích produktů.

 

Správná strava pro zdravé zuby

Výběr správné stravy může také ovlivnit zdraví chrupu. Suchá krmiva a žvýkací hračky mohou přirozeně pomáhat odstranit zubní plak a posilovat zuby. Existují také dietní doplňky a speciální pamlsky navržené k podpoře zdraví zubů.

 

Dentální míček k čištění zubů: https://www.dogando.cz/vyhledavani/?string=dentáln%C3%AD

 

 

Zvířecí zubař? ANO!

 Stejně jako lidé, i psi potřebují pravidelnou návštěvu u stomatologa. Veterinární stomatologové jsou odborníci na zuby zvířat a mohou poskytnout komplexní péči o zuby psa, včetně čištění zubního kamene a odstranění zubů, pokud je to nezbytné. Pokud zvíře nezvládá čištění zubního kamene bez stresu, je možné vyčistit chrup pod narkózou. O té ovšem musí rozhodnout veterinář po zvážení zdravotního stavu a věku zvířete. 

 

Prevence je základ!

Zanedbání údržby chrupu může vést k vážnějším onemocněním, jako je parodontitida. Prevence je klíčem k udržení zubů tvého psa co nejzdravějších. Pravidelná péče může předejít bolesti, infekcím a komplikacím spojeným se zubními problémy.

 

Sledujte signály

Pokud váš pes projevuje známky nepohodlí nebo bolesti v oblasti úst, může to být signál, že něco není v pořádku. Nekontrolovat zubní problémy může vést k nejen k omezení stravování, ale i k ovlivnění celkového zdraví tvého mazlíčka. Pach z úst je také signálem, že v tlamě není něco v pořádku. 

 

Péče o zuby tvého psa by měla být pravidelnou součástí jeho celkové péče. Několik jednoduchých kroků a pravidelná pozornost může zajistit, že bude mít tvůj pes silný, zdravý a šťastný chrup, a ty se také budeš moci těšit z jeho šťastného a zdravého úsměvu. 

 

Mějte fajn den, tým DOGANDO 

Zpět do obchodu